Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTrio van chocolademousse
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:32
    E
  • Trio van chocolademousse

Trio van chocolademousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Dessert
Trio van chocolademousseE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 8 cl room (voor de witte chocolademousse)
  • 225 g witte chocolade (voor de witte chocolademousse)
  • 2 eieren (voor de melkchocolademousse)
  • 65 g zure room (voor de melkchocolademousse)
  • 130 g melkchocolade (voor de melkchocolademousse)
  • 30 g boter (voor de melkchocolademousse)
  • 1 snufje zout (voor de melkchocolademousse)
  • 2 eieren (voor de pure chocolademousse)
  • 65 g zure room (voor de pure chocolademousse)
  • 130 g pure chocolade (voor de pure chocolademousse)
  • 1 afgestreken el suiker (voor de pure chocolademousse)
  • 30 g boter (voor de pure chocolademousse)
  • zout (voor de pure chocolademousse)

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 10 min. kooktijd (+ 8 u koeltijd)

  1. Maak de witte chocolademousse: breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte witte chocolade toe, laat 2 min. rusten en meng met een klopper tot een gladde ganache. Laat de volledig afgekoelde ganache 6 u. in de koelkast opstijven.
  2. Smelt de gehakte melkchocolade au bain-marie. Haal de pan van het vuur, laat er de boter in stukken al roerend in smelten en giet in een kleine slakom. Meng er de zure room en de eidooiers onder. Klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim en meng ze voorzichtig onder de bereiding.
  3. Maak de pure chocolademousse op dezelfde manier, maar vergeet de suiker niet toe te voegen.
  4. Klop de witte chocoladeganache lichtjes op tot een schuimige, maar soepele massa.
  5. Doe de 3 mousses elk in een spuitzak en dresseer ze in opeenvolgende lagen in glazen, van licht naar donker. Laat minstens 2 u. in de koelkast opstijven.

Tip: Geen spuitzakken in huis? Giet elke mousse in de hoek van een diepvrieszakje en knip het uiteinde open.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Dessert
  • 00:00
    -04:32
    E
  • Trio van chocolademousse