Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTournedos, choronsaus
Delhaize logo
  • Tournedos, choronsaus

Tournedos, choronsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Tournedos, choronsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g boter + voor het bakken van het vlees
  • 4 tournedos
  • 2 soeplepels tomatenconcentraat
  • 1 sjalot
  • 1 blaadje laurier
  • 8 geplette witte peperkorrels
  • 2 eidooiers
  • 5 cl droge witte wijn
  • 5 cl dragonazijn
  • 2 soeplepels dragon
  • peper en zout

Begin met koken

  1. Warm de azijn en de witte wijn op in een steelpan. Hak de sjalot(ten) en de dragon fijn. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en de fijngehakte sjalot(ten) toe en laat voor 2/3 inkoken.
  2. Laat afkoelen en giet door een fijne zeef. Klop de eierdooiers in een warmwaterbad met het ingekookte mengsel op basis van azijn. Laat indikken, terwijl je blijft kloppen, zodat een vloeibare en homogene bereiding ontstaat.
  3. Voeg geleidelijk de boter in stukjes toe, gevolgd door de tomatenpuree, de kruiden, zout en peper. Meng alles grondig, neem van het vuur en zet opzij.
  4. Laat boter smelten in een grote pan met dikke bodem, bak de tournedos goudbruin op hoog vuur en laat nog 2 min. aan weerszijden bakken.
  5. Bestrooi met zout en peper en dien meteen op. Serveer de choronsaus apart.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Tournedos, choronsaus