Recept zoekresultatenTortilla’s met everzwijnstoofvlees, sinaasappel en veenbessen
Delhaize logo
  • Tortilla’s met everzwijnstoofvlees, sinaasappel en veenbessen

Tortilla’s met everzwijnstoofvlees, sinaasappel en veenbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Tortilla’s met everzwijnstoofvlees, sinaasappel en veenbessen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • 2 sl olijfolie
  • 2 bloem
  • 800 g everzwijnstoofvlees
  • 1 appelsienen
  • 10 cl witte wijn
  • 19 cl wildfond
  • 2 kruidnagels
  • 1 pakje Torti’wraps medium (8 st)
  • 1 zakje geraspte wortelen
  • Veldsla
  • 1 pakje verse veenbessen (340 g)
  • 180 g fijne suiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Ragout | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    2,08 €/kg
    €4,15
  • Begin met koken

    • Hak de uien en stoof ze aan op een zacht vuurtje, in een stoofpot met olie.
    • Bak ondertusen de stukken everzwijn op een hoog vuur in een grote pan met boter. Kruid met peper en zout
    • Doe het geperste teentje knoflook en de kruidnagels bij in de stoofpot. Voeg de bloem toe, meng 1 min, giet vervolgens de wildfond erover; meng goed. Voeg het vlees toe, sinaasappelschil en sinaasappelsap.
    • Giet de witte wijn in de pan, maak het aanbaksel los en giet in de stoofpot. Dek af en laat stoven op een heel zacht vuurtje, meng af en toe. Het vlees moet zo mals zijn dat het met een vork kan worden losgemaakt.
    • Doe de veenbessen, 25 cl water en suiker in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 minuten stoven op een zacht vuurtje.
    • Verdeel het vlees in grote stukken en warm de tortilla's op.
    • Leg alle elementen afzonderlijk op tafel en laat iedereen tortilla’s naar wens maken.

    Tip: Als er nog compote overblijft, eet deze dan met plattekaas of bij een chocoladetaart. Ook heerlijk met witte chocolademousse.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Tortilla’s met everzwijnstoofvlees, sinaasappel en veenbessen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Ragout | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    2,08 €/kg
    €4,15