Recept zoekresultatenTortellini met prosciutto crudo in ‘sauce vierge’
Delhaize logo
  • Tortellini met prosciutto crudo in ‘sauce vierge’B

Tortellini met prosciutto crudo in ‘sauce vierge’

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Pasta
Tortellini met prosciutto crudo in ‘sauce vierge’B

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g tortellini van Bertagni
  • 560 g half-gedroogde tomaten in olie
  • 8 teentjes in olie gemarineerde look
  • 150 g groene olijven, ontpit
  • 70 g kappertjes
  • 200 g pijnboompitten
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 2 bosjes basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cappelletti | ham
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
  • Olijven | Groen | Ontpit
    150 gr
    13,33 €/kg
    €2,00
  • Kappertjes | Surfines
    60 gr
    17,50 €/kg
    €1,05
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    1. Hak de half-gedroogde tomaten fijn, samen met de gemarineerde look, de olijven en de kappertjes. Meng alles in een schotel met de olie van de tomaten. Kruiden met peper en zout.
    2. Voeg er geroosterde pijnboompitten en royaal gehakte basilicum aan toe.
    3. Laat de tortellini twee minuutjes koken in gezouten water.
    4. Giet af en meng er de geurige 'sauce vierge' onder.
    5. Bestrooi met parmezaan en dien meteen op.

    Kooktip

    Open de verpakking van de pasta vijf minuutjes op voorhand zodat de pasta niet aan elkaar blijft kleven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 784; energie (kCal): 188; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1136,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Tortellini met prosciutto crudo in ‘sauce vierge’B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cappelletti | ham
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
  • Olijven | Groen | Ontpit
    150 gr
    13,33 €/kg
    €2,00
  • Kappertjes | Surfines
    60 gr
    17,50 €/kg
    €1,05
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15