Recept zoekresultatenTongrolletjes in roomsaus
Delhaize logo
  • Tongrolletjes in roomsaus

Tongrolletjes in roomsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Tongrolletjes in roomsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 zeetongfilets
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 60 g geklaarde boter
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • 1 grote sjalot (voor de saus)
  • 1 el olijfolie (voor de saus)
  • 1 dl witte wijn (voor de saus)
  • 17 cl visfumet (voor de saus)
  • 20 cl room (voor de saus)
  • 1 laurierblaadje (voor de saus)
  • 2 takjes tijm (voor de saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongfilet | Noordzee
    +/- 193 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€12,54
    Afhaling vanaf 24/11
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Melkerijboter
    250 gr
    7,40 €/kg
    €1,85
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Maak eerst de saus: pel en snijd de sjalot fijn. Stoof hem aan met de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de witte wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat deze mengeling een 5-tal minuten inkoken en voeg er dan de visfumet aan toe. Laat dit nogmaals 5 minuten doorkoken. Voeg nu de room toe en laat nog eens 5 minuten zacht koken tot een mooi gladde gebonden saus. Kruid het geheel af met peper en zout. Giet de saus daarna door een zeef en houd ze warm.
    3. Schil de wortel en snij het in brunoise. Was de courgette, snijd ze met het vel aan in brunoise. Stoof de groentenbrunoise aan in de olijfolie en gaar ze ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg ze daarna toe aan de saus.
    4. Leg de zeetongfilets open op een plank, met de velkant naar boven. Kruid ze met peper en zout. Rol de filets op vanaf de dikste kant. Zo eindig je met het staartstukje en blijven de rolletjes mooi dicht. Schik de tongrolletjes in een ovenschaal en leg op elk rolletje een nootje geklaarde boter. Gaar ze 15 minuten en overgiet ze regelmatig met de gesmolten boter.
    5. Schik de tongrolletjes op een bord en napeer er de saus over.

    Tip: Lekker met pastinaak of aardappelpuree.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Tongrolletjes in roomsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongfilet | Noordzee
    +/- 193 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€12,54
    Afhaling vanaf 24/11
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Melkerijboter
    250 gr
    7,40 €/kg
    €1,85
  • Serveer met