Tong met geroosterde kerstomaten en kappertjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€€€Score
5 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 hele tongen 4/5
- 800 g troskerstomaten
- 2 uien
- 4 teentjes verse knoflook
- 1/2 bussel basilicum
- 4 takjes tijm
- 2 eetlepels amandelschilfers
- 2 eetlepels kappers
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228200000
F2020120400072360000
F2008102300300430000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kerstomaatjes in een grote schaal, meng er de helft van de olijfolie door en prik in elke tomaat met de punt van een mes. Strooi er wat zout en de helft van de tijm over. Voeg de gepelde knoflookteentjes in hun geheel toe en bak 15 min. in de oven.
- Fruit intussen de fijngehakte uien in een pan op laag vuur met de resterende tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Knip de zijkanten van de tong bij met een schaar en spoel ze indien nodig nog even af onder koud stromend water.
- Schuif de tomaten naar de buitenrand van de ovenschotel. Leg de gebakken ui in het midden, leg de tongen erop en bestrijk ze lichtjes met de resterende olie uit de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak 12 min. in de oven.
- Rooster ondertussen de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur en zonder vetstof. Hak de basilicum fijn.
- Voeg de kappertjes en de basilicum toe aan de tomaten en roer alles even om. Bestrooi de tongen met amandelschilfers en dien onmiddellijk op met verse pasta of aardappelpuree met olijfolie.
Tip
Prik in elke tomaat met de punt van een mes om te voorkomen dat ze tijdens het koken openspatten.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 314/75 ; Vetten (g): 4,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,6 ; Koolhydraten (g): 2,9 ; Suikers (g): 2,1 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 5,7 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 282 ; Nutri-score: A
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228200000
F2020120400072360000
F2008102300300430000
Laad nog 4 producten