Recept zoekresultatenTomaten met schapenkaas
Delhaize logo
  • Tomaten met schapenkaasB

Tomaten met schapenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Voorgerecht
Tomaten met schapenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 tomaten
  • 2 takjes dragon
  • 10 sprietjes bieslook
  • 200 g bio-schapenkaas
  • 1 dl olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 20 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de tomaten doormidden en haal de pitten eruit met behulp van een lepel. Kruid de halve tomaten binnenin met peper en zout. Vul ze met de schapenkaas en schik in een ovenschaal.
  3. Mix de olijfolie met de dragon en de bieslook, en giet de kruidenolie over de kaas.
  4. Bak in de oven gedurende 20 minuten. Serveer warm of lauwwarm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 843; energie (kCal): 204; vetten (g): 18,3; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 474,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Voorgerecht
  • Tomaten met schapenkaasB