Recept zoekresultatenTomaten gevuld met zalm
Delhaize logo
  • Tomaten gevuld met zalmA

Tomaten gevuld met zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tomaten gevuld met zalmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote opvultomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 400 g zalmfilet
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 ei
  • 6 cl melk
  • 60 g oud broodkruim
  • 2 eetlepels paneermeel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: > 40 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
    2. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een lepel. Bestrooi de binnenkant met zout en draai ze om.
    3. Doe 1 eetlepel olie in een kleine braadpan en fruit er de gehakte ui in op zacht vuur.
    4. Laat ondertussen het brood in de melk weken en doe alles (brood + melk) in de beker van de mixer of hakmolen. Voeg de in blokjes gesneden zalm toe, de grof gehakte peterselie, het ei, peper, zout en de uien. Mix tot een homogene vulling.
    5. Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier en vul ze met de bereiding. Zet ze in een met een beetje olie ingesmeerde ovenschaal, bestrooi ze met paneermeel en leg er de hoedjes naast.
    6. Laat 25 min. in de oven bakken.
    7. Serveer warm met een salade en brood of rijst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 489; energie (kCal): 117; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 382,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Tomaten gevuld met zalmA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29