Tomaten gevuld met een salade van rijst en zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Kids,Communie,Barbecue,Buiten eten
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 12 Porties
- 6 middelgrote tomaten
- 250 g zalmfilet
- 100 zakjes basmatirijst
- 80 g erwten
- 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 el citroensap
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008040200321120000
F1990031300249400000
S2006022400101470000
S1999021600110530000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Snij de tomaten in twee en hol ze uit. Bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
- Breng een kommetje gezouten water aan de kook. Doe er de rijst in, de erwten en de in blokjes gesneden zalm. Laat 10 min. zacht koken, giet dan af in een vergiet en spoel goed onder koud water.
- Meng de yoghurt met de mayonaise, de bieslook, het citroensap, peper en zout. Giet deze saus over de rijst en meng goed zodat de zalm in kleine stukjes uiteenvalt. Dep de binnenkant van de halve tomaten droog en vul ze. Serveer koel op een bedje van fijngesneden kropsla, als voor-, hoofd- of buffetgerecht.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Kids,Communie,Barbecue,Buiten eten
Diner
Zomer
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008040200321120000
F1990031300249400000
S2006022400101470000
S1999021600110530000
Laad nog 4 producten