Recept zoekresultatenTomaat-mozzarella van de rijzende zon
Delhaize logo
A
Tomaat-mozzarella van de rijzende zonA

Tomaat-mozzarella van de rijzende zon

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • zout
  • 20 g rucola
  • 4 mooie tomaten Cœur de Bœuf
  • 400 g zijden-tofu
  • 3 takjes Thaise basilicumblaadjes
  • 2 el rijstazijn
  • 15 cl olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 20 g rucola
  • 4 mooie tomaten Cœur de Bœuf
  • 400 g zijden-tofu
  • 3 takjes Thaise basilicumblaadjes
  • 2 el rijstazijn
  • 15 cl olijfolie
  • zwarte peper

Begin met koken

: 15 min + marinade 30 min
1
Snijd de tofu in 12 sneetjes en leg die voorzichtig op een groot bord. Let erop dat ze niet over elkaar liggen.
2
Doe olijfolie onder de rucola. Voeg de rijstazijn en de fijngehakte Thaise basilicum toe. Zout, peper en meng. Giet 1/3 van deze saus over de sneetjes tofu en laat 30 min marineren.
3
Snijd elke tomaat in 5 plakjes. Giet er een beetje saus over. Leg 3 sneetjes gemarineerde tofu tussen elk sneetje tomaat. Leg alles op elkaar zodat de tomaat weer haar oorspronkelijke vorm krijgt.
4
Dien op met de rest van de saus.
1
Snijd de tofu in 12 sneetjes en leg die voorzichtig op een groot bord. Let erop dat ze niet over elkaar liggen.
2
Doe olijfolie onder de rucola. Voeg de rijstazijn en de fijngehakte Thaise basilicum toe. Zout, peper en meng. Giet 1/3 van deze saus over de sneetjes tofu en laat 30 min marineren.
3
Snijd elke tomaat in 5 plakjes. Giet er een beetje saus over. Leg 3 sneetjes gemarineerde tofu tussen elk sneetje tomaat. Leg alles op elkaar zodat de tomaat weer haar oorspronkelijke vorm krijgt.
4
Dien op met de rest van de saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 691; energie (kCal): 167; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 493,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 691; energie (kCal): 167; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 493,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Tofu | Vegan | Bio

Delhaize

Tofu | Vegan | Bio

550 gr

Bio

€2,59

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€17,00

Deze recepten kan je ook leuk vinden