Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Recept zoekresultatenTomaat-garnaal nationaal
Delhaize logo
  • Tomaat-garnaal nationaal

Tomaat-garnaal nationaal

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Buiten eten
Snack
Tomaat-garnaal nationaal

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g gepelde grijze Noordzeegarnalen
  • 1 snuifje mild paprikapoeder
  • 1 scheutje whisky
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels mayonaise
  • grof zeezout
  • Zwarte peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 4 sneden speltbrood Tradition
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 doosje tuinkers
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 2 sjalotten
  • 4 tomaten van verschillende soorten
  • 1 avocado

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Whisky | Scotch | Blended | 40% ALC.
    70 cl
    25,36 €/l
    €17,75
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    9,45 €/kg
    €1,89
  • Speltbrood | Traditie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Voor de cocktaildressing: meng de mayonaise, de ketchup, de zure room en de whisky goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. Dek de dressing af en zet koel.
    2. Kook het loof van de peterselie zacht in gezouten water. Schep daarna het groen in een zeef en spoel onder koud water.
    3. Knijp de peterselie uit en mix met de olijfolie, peper en zout tot een gladde coulis.
    4. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een ondiep kruisje in de top. Dompel 10 tellen in kokend water en koel daarna meteen in ijskoud water.
    5. Pel de tomaten en snijd ze in 4. Lepel er de zaadlijsten en de zaadjes uit en houd ze aan de kant.
    6. Plet de knoflook en meng samen met het sap en zaadlijsten van de tomaten.
    7. Snijd het vruchtvlees van de tomaten en avocado in kleine blokjes en voeg samen met de grijze garnalen. Snipper de sjalot erbij en meng met een beetje cocktaildressing.
    8. Verwarm de oven voor op 180°C.
    9. Druppel wat olijfolie over de sneetjes brood en rooster krokant in de oven voor ± 5 min.
    10. Wrijf de toasts in met het tomatenlooksap en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
    11. Verdeel de garnaalsalade over de toasts en werk af met de grasgroene peterseliecoulis, een beetje tuinkers en een restje cocktaildressing.

    Kooktip

    Gebruik je ongepelde garnalen? Hou de pantsers dan bij om er fumet mee te maken!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 389,66
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Buiten eten
    Overig
    Alle seizoenen
    Snack
    • Tomaat-garnaal nationaal

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Whisky | Scotch | Blended | 40% ALC.
    70 cl
    25,36 €/l
    €17,75
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    9,45 €/kg
    €1,89
  • Speltbrood | Traditie
    Dit product is niet meer beschikbaar