Recept zoekresultatenTom yam khung (garnalensoep met citroengras)
Delhaize logo
  • Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)C

Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Voorgerecht
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)C

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g Parijse champignons
  • 5 cl kokosmelk
  • 4 eetlepels fish sauce
  • 1 koffielepel fijngesneden galangawortel (in bokaal)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 koffielepel fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • 1 koffielepel ruwe rietsuiker
  • 1 kl kurkuma
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 3 stengels citroengras
  • 1,5 l water
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 1 bussel verse koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Galangel | Fijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 5 min kooktijd

    1. Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snij de champignons in fijne plakjes, snipper het chilipepertje en de stengels citroengras fijn.
    2. Breng het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Voeg het citroengras toe, het chilipepertje, de rode currypasta, de kurkuma, de suiker, de kaffir en de galanga. Laat 2 min. sudderen.
    3. Voeg dan de champignons en de scampi’s toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 2 min. sudderen. Doe er de fish sauce bij, het limoensap en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout en neem van het vuur.
    4. Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen.

    Kooktip

    Wie niet houdt van heel pikante gerechten kan beginnen met de helft van de currypasta.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 147; energie (kCal): 35; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 177,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Voorgerecht
    • Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Galangel | Fijn
    Dit product is niet meer beschikbaar