Toltött paprika (gevulde paprika's)
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g Bio varkensgehakt
- 1 ei
- 4 grote zoete puntpaprika’s Ramiro
- 2 uien
- 2 selderstengels (blaadjes)
- 1 blik gepelde tomatenblokjes (3 x 400 g)
- 200 g basmatirijst
- 1 l water
- 50 g boter
- 2 takjes tijm
- 2 takjes peterselie
- 4 teentjes verse knoflook
- 2 eetlepels paprikapoeder
- Peper en zout
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 50 min kooktijd
- Fruit de gehakte uien, de tijm, de peterselie en de hele gepelde teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met de gesmolten boter.
- Meng het varkensgehakt met het ei, de rijst, het paprikapoeder, peper en zout. Snijd een hoedje uit de paprika’s, vul ze met de bereiding en leg ze op de uien. Voeg de tomaten, de selderblaadjes, het water en de hoedjes van de paprika’s toe. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 50 min op een zacht vuurtje sudderen.
- Dien heel warm op. Je kunt eventueel de saus wat laten inbinden op een hoog vuur.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 364; energie (kCal): 87; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 740,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht