Recept zoekresultatenToast met tapenade van erwten tuinbonen en munt en gemarineerde makreel
Delhaize logo
  • Toast met tapenade van erwten tuinbonen en munt en gemarineerde makreelA

Toast met tapenade van erwten tuinbonen en munt en gemarineerde makreel

Moeilijkheid

Makkelijk

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Snack
Toast met tapenade van erwten tuinbonen en munt en gemarineerde makreelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 makreelfilets
  • 4 sneden brood (om te toasten)
  • 100 g erwten
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 2 l water
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes dragon
  • 1 steranijs
  • 100 g gedopte tuinbonen
  • 3 el sushiazijn
  • 10 gebroken peperbollen
  • Peper en zout naar smaak

Begin met koken

Bereiding:

  1. Meng de sushiazijn met de dragonstengels, het limoensap, de gebroken peperbollen, de steranijs en een gesneden halve sjalot. Laat hierin de makreelfilets marineren gedurende 15 min.
  2. Kook de erwtjes en de tuinbonen in gezouten water gaar. Giet af en verfris in ijswater. Laat uitlekken. Snijd de andere helft van de sjalot fijn, voeg deze bij de erwten en tuinbonen. Kruid met peper en zout en voeg nog enkele blaadjes munt toe. Mix kort tot een grove tapenade. Controleer de kruiding en kruid bij naar smaak.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 690; energie (kCal): 165; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 0,3; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 14,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 567,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Snack
Snack
  • Toast met tapenade van erwten tuinbonen en munt en gemarineerde makreelA