Recept zoekresultatenTiroler Greustel
Delhaize logo
 • Tiroler GreustelA

Tiroler Greustel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Tiroler GreustelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 200 g gerookte spekblokjes
 • 4 eieren
 • 800 g krielaardappelen
 • 4 uien
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 10 g peterselie
 • peper

Begin met koken

 1. Kook de aardappelen in water en snijd ze in schijfjes.
 2. Versnipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien zacht. Doe de spekblokjes erbij en bak tot ze bruin zijn. Voeg de aardappelschijfjes toe en roer voorzichtig om. 
 3. Hak de peterselie fijn. 
 4. Breek de vier eieren in de pan en bak ze als een spiegelei.
 5. Dien meteen op met de fijngehakte peterselie en kruid bij met peper.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 475; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 427,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
 • Tiroler GreustelA