Tian van tomaat en courgette
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Overig
Bijgerechten


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 courgettes
- 3 eetlepels geraspte parmezaan
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 3 blaadjes laurier
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g tomaten
- 2 takjes verse tijm
- zwarte peper en zout
Begin met koken
- Snijd de courgettes en de ui in plakken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui 6 minuten, bak de courgettes 10 minuten. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het knoflookteentje en wrijf er een ovenschaal mee in.
- Vul de schaal met afwisselende laagjes ui, tomaat en courgette. Ga zo verder tot de groenten zijn opgebruikt. Kruid met peper en zout. Bestrooi met tijm en laurier, besprenkel met olijfolie.
- Zet het gerecht 30 minuten in de oven. Druk af en toe even aan met een schuimspaan, de groenten moeten konfijten en kleuren. Bestrooi ze na 20 minuten met geraspte parmezaan en laat verder kleuren in de oven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 214; energie (kCal): 51; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 169,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Bijgerechten