Recept zoekresultatenThaise zalmkoekjes
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:44
  • Thaise zalmkoekjes

Thaise zalmkoekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Thaise zalmkoekjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Romeinse sla
  • 4 stengeluien (groene uien)
  • 1/2 koffielepel blonde cassonadesuiker
  • 1/2 koffielepel korianderpoeder
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 4 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 koffielepel fijngesnipperde kaffirlimoenblaadjes
  • 360 g roze zalm (uit blik)
  • 1 ei
  • 2 cm gember
  • frituurolie
  • 1 tuiltje koriander
  • 1 limoen
  • 1/2 koffielepel rietsuiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 Thaise rode peper
  • 1 komkommer
  • 6 eetlepels panko (Japans broodkruim)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Bieslook | Pot | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995071700373200000
  • F1993101900107900000
  • Romeinse sla | Verpakt
    1 st
    1,99 €/st
    €1,99
    F2001110600320720000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Laat de zalm uitlekken en druk hem met de vingers uit om er zoveel mogelijk vocht uit te halen. Doe de vis in een mengkom met het ei, de kafferlimoenblaadjes, de kokosmelk, de vissaus, de rode currypasta, de komijn, het korianderpoeder en de blonde cassonade. Mix alles tot een homogene pasta. Doe in een diep bord.
    2. Hak de stengeluien, de gember en de look fijn. Doe ze met de panko bij de vispasta. De pasta moet dik maar soepel zijn.
    3. Doe de komkommer (ontpit en in schijfjes gesneden), de fijngesneden peper, de rijstazijn en de rietsuiker in een slakom. Zout en meng. Voeg er de in reepjes gehakte Romeinse sla bij.
    4. Verwarm een bodempje frituurolie in een pan. Doe er schepjes vispasta bij en bak goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenrol. Serveer de zalmkoekjes met sla, verse koriander en kwartjes limoen.

    Kooktip

    Deze koekjes zijn zowel warm als koud erg lekker en kunnen een dag van tevoren bereid worden.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • 00:00
      -05:44
    • Thaise zalmkoekjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Bieslook | Pot | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995071700373200000
  • F1993101900107900000
  • Romeinse sla | Verpakt
    1 st
    1,99 €/st
    €1,99
    F2001110600320720000