Thaise salade met scampi en pindasaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g gekookte en gepelde bioscampi
- 50 g geroosterde en gezouten pindanoten
- 2 el olijfolie
- 1 bussel koriander
- 1 bussel Thaise basilicum
- 100 g geroosterde en gezouten pindanoten
- 4 el agavesiroop (voor de saus)
- 4 el sojasaus ‘Tamari’ Saitaku (voor de saus)
- 1 kl geroosterde sesamolie voor wok (voor de saus)
- 4 stengelen citroengras (voor de saus)
- 5 cm gember (voor de saus)
- 1/4 rode kool
- 4 grote wortelen
- 1/2 bosje lente-ui
- 1 ananas
- 3 biolimoenen (voor de saus)
- 1 sinaasappel (voor de saus)
- 1/2 rode peper (voor de saus)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
365
Roze garnalen | Gepelde
200 gr
€4,79
Duyvis
Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes | 150G
2 × 150 gr
€4,30
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Agave | Siroop | Bio
345 gr
€2,85
Saitaku
Saus | Soja | Tamari
150 gr
€3,75
Delhaize
Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
€4,09
Delhaize
Citroengras | Kruiden | Verpakt
75 gr
€2,19
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Delhaize
Rode kool | Verpakt | Bio
1 st
€2,09
Delhaize
Wortelen | Fijn
500 gr
€1,99
Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,19
Delhaize
Ananas
2 × 1,15 kg
€5,98
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Delhaize
Persappelsienen | Net
3 kg
€4,99
Delhaize
Rode | Peper | Verpakt
50 gr
€1,49
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Totaal:
€49,82
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Kort de lente-uitjes in, snijd ze in lange slierten en laat ze in koud water weken.
- Hak 50 g pindanoten tot grof poeder in de hakmolen.
- Maak de saus: verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengels en snijd de kern in stukjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Mix het citroengras, de pindanoten, de fijngeraspte zeste van de limoenen, het sap van de limoenen, de gehakte rode peper, het gembersap, de agavesiroop, de sojasaus en de geroosterde sesamolie in de beker van de mixer of van de hakmolen fijn. Giet er het sap van de sinaasappel bij en mix opnieuw.
- Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Snipper de rode kool en de geschilde wortelen met de mandoline fijn. Meng er de olijfolie en de uitgelekte lente-uitjes goed onder. Dresseer in een grote schaal en voeg de scampi, de blaadjes Thaise basilicum en de koriander toe.
- Bestrooi met gemalen pindanoten en dien koel op, met de saus.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
365
Roze garnalen | Gepelde
200 gr
€4,79
Duyvis
Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes | 150G
2 × 150 gr
€4,30
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Agave | Siroop | Bio
345 gr
€2,85
Saitaku
Saus | Soja | Tamari
150 gr
€3,75
Delhaize
Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
€4,09
Delhaize
Citroengras | Kruiden | Verpakt
75 gr
€2,19
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Delhaize
Rode kool | Verpakt | Bio
1 st
€2,09
Delhaize
Wortelen | Fijn
500 gr
€1,99
Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,19
Delhaize
Ananas
2 × 1,15 kg
€5,98
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Delhaize
Persappelsienen | Net
3 kg
€4,99
Delhaize
Rode | Peper | Verpakt
50 gr
€1,49
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95