Recept zoekresultatenTex-mexgroenten in de oven
Delhaize logo
  • Tex-mexgroenten in de ovenA

Tex-mexgroenten in de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Tex-mexgroenten in de ovenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode uien
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 6 el olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteen
  • peper en zout
  • 110 g groene miniasperges
  • 3 zachte rode Ramiropaprika’s
  • 1 gekookte biomais
  • 1 blik borlottibonen (240 g)
  • 1 dl slaolie
  • 1 zakje fajitakruiden Santa Maria

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de 2 soorten paprika’s en snijd ze in grote stukken. Breek het uiteinde van de asperges en snijd ze in 2. Snijd de mais in dikke schijfjes. Snijd de rode uien in grote stukken. Ontpit de rode peper en snipper hem fijn.
  2. Meng alle groenten met de olijfolie en de fajitakruiden. Fruit ze 5 min op een hoog vuur, in een wok of een grote sauteerpan. Breng verder op smaak. Spoel de borlottibonen met koud water, laat ze uitlekken en voeg ze samen met de gehakte korianderstengels toe. Verdeel alles over een grote ovenschaal en bak 20 min in de oven.
  3. Mix ruim de helft van de korianderblaadjes met de slaolie, peper en zout.
  4. Meng de yoghurt met het geperste teentje knoflook, peper en zout.
  5. Bestrooi de groenten met de rest van de koriander. Serveer ze met de olie en de yoghurtsaus.

Tip:

heb je vanavond nog een afspraak(je) en ga je er liever met een frisse adem naartoe? Laat de knoflook dan best links liggen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 125; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 689,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Tex-mexgroenten in de ovenA