Recept zoekresultatenTerrine van fazant
Delhaize logo
  • Terrine van fazant

Terrine van fazant

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Terrine van fazant

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 fazantenfilets
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels boter
  • 4 feuilles gelatineblaadjes
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • truffelolie
  • 1 kg spinazie
  • 100 g holle pasta
  • olie
  • 300 g boschampignons

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Kruid de filets met peper en zout. Bak ze in de pan met 1 eetlepel boter.
  2. Kruid de champignons en bak ze in 1 eetlepel boter. Laat alles afkoelen.
  3. Kook de spinazie kort in kokend gezouten water en laat schrikken in ijswater. Goed laten uitlekken.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
  5. Kook de pasta al dente in gezouten water en laat afkoelen.
  6. Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Stapel de stukjes filet, de champignons, de spinazie en de pasta mooi op elkaar. Overgiet met de bouillon.
  7. Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snij in plakjes.

Kooktip

Zout de champignons niet bij het begin van het bakken omdat ze dan te veel vocht afgeven.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Brunch
Alle seizoenen
Lunch
  • Terrine van fazant