Recept zoekresultatenTerrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache
Delhaize logo
  • Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache

Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 300 g kippenlevers
  • 10 zoetzure augurken
  • zeezout
  • 1 koffielepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 6 jeneverbessen
  • 1 dl wildfond
  • 3 el cognac
  • 2 eieren
  • 200 g spek
  • 500 g fazantfilet
  • 150 g studentenhaver Vesuvio
  • 12 gedroogde zachte abrikozen
  • 1 mespuntje speculaaskruiden
  • 10 opgelegde rode uitjes
  • 1 patévorm
  • 20 sneden ontbijtspek
  • 1 snuifje Espelettepeper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 u gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de fazantenfilets in stukken. Mix de filets, de lever, het spek, de eieren, de kruiden, de wildfond, de jeneverbessen en de cognac in de keukenrobot tot een homogene massa.
  3. Voeg de zachte abrikozen en de studentenhaver toe.
  4. Bedek de patévorm met de reepjes spek en vul op met het mengsel.
  5. Zet de patévorm onder deksel in een diepere braadslee met water en bak de paté 1 u in de oven au bain-marie.
  6. Laat helemaal afkoelen. Dien op in sneetjes met de garnituur van augurken en opgelegde rode uitjes.

Kooktip:

  • 1 portie = 1 terrine van +/- 1 kg
  • In de koelkast is deze terrine ongeveer vier dagen houdbaar. 
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache