Recept zoekresultatenTatin van ananas met gezouten boter
Delhaize logo
 • Tatin van ananas met gezouten boterC

Tatin van ananas met gezouten boter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Tatin van ananas met gezouten boterC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 1 kruimeldeeg
 • 1 ananas
 • 50 g gezouten boter
 • 100 g griessuiker
 • 1 kruimeldeeg
 • 50 g gezouten boter
 • 1 ananas
 • 100 g griessuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 50

 1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C) en plaats er een grote springvorm in.
 2. Doe de suiker en 2 eetlepels water in een steelpan en laat inkoken tot een lichte karamel. Bedek er de bodem en de randen van de vorm mee.
 3. Schil de ananas, verwijder het harde middenstuk en snijd in stukken. Leg ze op de bodem van de vorm zonder de randen aan te raken. Bestrooi met kleine stukjes boter en bedek met het deeg. Druk de zijkanten van het deeg naar binnen in de vorm.
 4. Laat 30 min. bakken in de oven. Laat 10 min. rusten. Ontvorm de taart op een rooster met een bord onder. Dien op met een bolletje vanille-ijs of zure room.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 768; energie (kCal): 184; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 25,2; suikers (g): 15,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 355,67
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Tatin van ananas met gezouten boterC