Recept zoekresultatenTatin met ratatouille en mozzarella
Delhaize logo
  • Tatin met ratatouille en mozzarellaA

Tatin met ratatouille en mozzarella

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Tatin met ratatouille en mozzarellaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rol kruimeldeeg
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 paprika's met verschillende kleur (naar keuze)
  • 100 g geraspte mozzarella voor pizza
  • 1 afgestreken eetlepel verse tijmblaadjes

Begin met koken

  1. Snij de paprika in brede repen en fruit op heel zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg de fijngesneden ui toe.
  2. Snij de aubergine en de courgette overlangs in 2 en vervolgens in schijfjes. Doe ze bij in de sauteerpan en laat verder bakken.
  3. Pel en ontpit de tomaten, snij in grote blokjes. Schep bij de andere groenten en voeg het geperste knoflookteentje en de tijm toe. Kruid met peper en zout en dek af. Laat de groenten zacht worden op zacht vuur (reken 30 min. vanaf het beginnen bakken van de paprika’s).
  4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  5. Doe de gare groenten in een vergiet en laat uitlekken.
  6. Bekleed een grote taartvorm met bakpapier. Schik er de paprikareepjes straalgewijs op (met de velkant naar onder). Bedek met de rest van de groenten maar laat 1 cm vrij aan de kant. Bestrooi met mozzarella en leg er het deeg op. Vouw het teveel aan deeg naar binnen, tussen de groenten en de taartvorm. Bak 30 min. in de oven.
  7. Draai de taart om op een bord waarop een taartrooster staat. Dien warm, lauw of koud op als voor- of hoofdgerecht.

Kooktip

  • Wanneer je gaat picknicken, neem je de taart omgekeerd in de vorm mee en draai je ze ter plaatse om.
  • Variant: Vervang de mozzarella door een rolletje verkruimelde geitenkaas.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 486; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 478,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Tatin met ratatouille en mozzarellaA