Recept zoekresultatenTartiflette van aardappelen
Delhaize logo
  • Tartiflette van aardappelenC

Tartiflette van aardappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Tartiflette van aardappelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote ui
  • 1,3 room
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 dl ciderazijn
  • 50 g coppa
  • 800 g aardappelen Nicola
  • 450 g Reblochon de Savoie BOB
  • 200 g courgettelinguine
  • 200 g wortelspaghetti
  • 10 g bieslook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Azijn | Cider
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Coppa
    80 gr
    48,13 €/kg
    €3,85
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Verwijder lichtjes de korst van de Reblochon en rasp hem met de dikke kant van de rasp. Schil de aardappelen en de ui. Snijd ze met een mandoline in heel fijne schijfjes. Hak de coppa grof.
    3. Bekleed een diepe taartvorm (of een ovenschaal) met bakpapier. Vul met een laag aardappelen, voeg enkele schijfjesui en een beetje coppa toe, kruid metpeper en bestrooi met kaas. Bedekopnieuw met een laag aardappelen endoe zo voort tot alle ingrediënten zijnopgebruikt. Besprenkel met de room enbestrooi met geriste tijm.
    4. Bak 1 u in de oven en laat 10 min rusten alvorens de taart te ontvormen.
    5. Meng de groentespaghetti en -linguine met de azijn, zout en degehakte bieslook. Dien op als garnituurbij de aardappeltaart.

    Kooktip

    • Als de reblochon heel koud is, kun je hem gemakkelijker raspen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 640; energie (kCal): 153; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 704,11
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Snack
    Voorgerecht
    • Tartiflette van aardappelenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Azijn | Cider
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Coppa
    80 gr
    48,13 €/kg
    €3,85