Recept zoekresultatenTartaar van rundvlees gesneden met het mes
Delhaize logo
  • Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Zwarte peper
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 el vierge sesamolie
  • 1 blad nori-alg (voor sushi)
  • 1 handvol boeren- of groene kool
  • 1 rijpe avocado
  • 1 cm gember
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 6 steeltjes bieslook
  • 480 g steak
  • 1/2 citroen
  • zout
  • 4 el sesamzaadjes
  • 60 g spinazieblaadjes
  • 1 eetlepel tamarisaus (soja)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
    S2001040900005340000
  • Sushi nori
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    14 gr
    213,57 €/kg
    €2,99
    Afhaling vanaf 16/08
    S2009051200121980000
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2021111500091170000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Stoom de boerenkool gedurende 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof met de spinazie. Maak een vinaigrette met 1 eetlepel vierge sesamolie en de tamari. Kruid met peper. Giet deze vinaigrette over de salade van boerenkool en spinazie. Meng en bestrooi met de sesamzaden.
    2. Snij de steak in hele fijne schijfjes, daarna in reepjes en blokjes. Hak het rundvlees fijn met een mes. Doe het vlees in een diep bord. Snij de bieslook fijn. Hak de platte peterselie en de gember fijn. Doe de bieslook, de gember, de platte peterselie, de rijstazijn en 2 eetlepels vierge sesamolie bij het vlees. Kruid met peper en zout en meng. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast totdat je het opdient.
    3. Knip met een schaar het noriblad in reepjes in daarna in plakjes. Toast ze in een antikleefpan zonder vetstof. Hou apart.
    4. Schil de avocado, snij hem in twee, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met citroensap.
    5. Dresseer de tartaar op het bord. Bestrooi met sesamzaden, chips van nori-algen en reepjes avocado. Werk af met een scheutje vierge sesamolie.

    Kooktip

    Zet de steak 10 minuten in de vriezer om hem harder te maken en gemakkelijker te snijden.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
    S2001040900005340000
  • Sushi nori
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    14 gr
    213,57 €/kg
    €2,99
    Afhaling vanaf 16/08
    S2009051200121980000
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2021111500091170000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000