Recept zoekresultatenTartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano
Delhaize logo
 • Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oreganoA

Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Kerst
Aperitief
Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oreganoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 levende kreeft (bij voorkeur)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • peper en zout
 • 15 g verse oregano
 • 250 g kerstomaten in verschillende kleuren en vormen

Begin met koken

 1. Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
 2. Laat even afkoelen. Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
 3. Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
 4. Ontpit de kerstomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Hak de oregano fijn, maar houd nog enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
 5. Meng de olijfolie, de stukjes kerstomaat en de oregano onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
 6. Zet in de koelkast tot net voor het opdienen. Dien op met enkele blaadjes oregano.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 140,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Lactose vrij
Kerst
Diner
Aperitief
 • Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oreganoA