Recept zoekresultatenTartaar van goudbrasem, slaatje van waterkers en asperges
Delhaize logo
  • Tartaar van goudbrasem, slaatje van waterkers en asperges
    A

Tartaar van goudbrasem, slaatje van waterkers en asperges

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag,Pasen
Hoofdgerecht
Tartaar van goudbrasem, slaatje van waterkers en aspergesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dorades royales
  • 220 g groene mini-asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 2 citroenen
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 8 el olijfolie
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

2 × 165 gr

€14,18

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Totaal:
+/-€40,90

Begin met koken

Bereidingstijd : 30 min.

  1. Snijd de asperges overlangs in 2 en dompel ze 1 min in kokend water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
  2. Spoel de waterkers. Snijd de rode ui in fijne schijfjes en 1 citroen in plakjes.
  3. Kruid de yoghurt met peper en zout en meng hem met de geperste knoflook.
  4. Fileer de goudbrasems en verwijder het vel. Hak de filets heel fijn met een mes. Voeg de gesnipperde lente-uitjes toe, samen met de fijngesneden bieslook, het sap van 1 citroen, de helft van de olijfolie, peper en zout.
  5. Laat de asperges uitlekken en meng ze met de waterkers, de rest van de olijfolie, peper en zout. Verdeel dit slaatje over de borden met de tartaar. Werk af met citroen en rode ui. Serveer meteen en geef er de yoghurtsaus bij.

Tip: Hak de vis vooral niet fijn met de keukenrobot, we zeggen “tartaar” en niet “puree” ;-).

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Energie: 393 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Pasen
Lente
Hoofdgerecht
  • Tartaar van goudbrasem, slaatje van waterkers en asperges
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

2 × 165 gr

€14,18

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Totaal:
+/-€40,90