Recept zoekresultatenTartaar van fruit met mascarpone
Delhaize logo
  • Tartaar van fruit met mascarponeC

Tartaar van fruit met mascarpone

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Buiten eten
Dessert
Tartaar van fruit met mascarponeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 tot 3 eetlepels frambozenazijn
  • 2 x 50 g Easy suiker
  • 250 g aardbeien
  • 1 groene appel
  • 1/2 Charentais meloen (250 g netto, geschild)
  • 200 g mascarpone
  • 125 g rode bessen
  • 5 cl verse room
  • Zwarte peper

Begin met koken

  1. Snij de aardbeien, de ongeschilde appel en de meloen in heel kleine blokjes en doe ze vervolgens in een kom. Leg 6 kleine bessentrosjes opzij en rist de rest af op het fruit.
  2. Voeg de frambozenazijn toe, 50 g suiker en de zwarte peper. Meng goed, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  3. Net voor het opdienen: prak de mascarpone met 50 g suiker, voeg de room toe en klop met de garde tot een smeuïge massa.
  4. Verdeel de fruittartaar over coupes, voeg de mascarponeroom toe en versier met de opzij gelegde bessentrosjes. Dien koel op.

Kooktip

  • Vervang de meloen door perziken of nectarines.
  • Doe de moeite om het fruit in heel kleine blokjes te snijden: het geeft de tartaar een meer verfijnde en vollere smaak.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 604; energie (kCal): 145; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 14,9; suikers (g): 13,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 413,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Overig
Zomer
Dessert
  • Tartaar van fruit met mascarponeC