Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTaart van verse kaas met speculaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:17
  • Taart van verse kaas met speculaas

Taart van verse kaas met speculaas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Taart van verse kaas met speculaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g magere plattekaas
  • 250 ml light room 20% Delhaize
  • 120 g boter
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g biospeculaas
  • 12 g gelatine
  • sap van 2 biocitroenen

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter en meng er de verkruimelde speculaas onder. Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk de zijkanten goed aan. Zet gedurende tien minuten in de oven en laat afkoelen.
  3. Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker. Roer de platte kaas zorgvuldig door het mengsel.
  4. Laat de gelatine weken in koud water, knijp hem uit en los hem vervolgens op in het warme citroensap. Voeg dit mengsel toe aan de kaas.
  5. Stort het kaasmengsel in de springvorm op de speculaasbodem. Laat gedurende acht uur opstijven in de koelkast.

Kooktip

Je kan deze taart eventueel afwerken met een vruchtencoulis.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -03:17
  • Taart van verse kaas met speculaas