Recept zoekresultatenTaart met appels en droge vruchten
Delhaize logo
  • Taart met appels en droge vruchtenB

Taart met appels en droge vruchten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Dessert
Taart met appels en droge vruchtenB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 30 g amandelpoeder
  • 8 cl vloeibare honing
  • 50 g rozijnen
  • 1 ei
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 2 kl speculaaskruiden
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 100 g gedroogde, ontpitte pruimen
  • 80 g gedroogde abrikozen
  • 15 cl Beaume de Venise muskaatwijn of appelsap
  • 8 cl armagnac (facultatief)
  • 800 g zure appels (Cox)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015033000321470000
  • Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005101100094460000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    S2021011800496290000
  • F1993101900107900000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 40 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Haal het klokhuis uit de appels en schil ze.
    3. Gebruik de keukenrobot om het vruchtvlees van 2 appels te mixen met de muskaatwijn of het appelsap.
    4. Snij de overige appels, de abrikozen, de pruimen en de vijgen in kleine blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en voeg de appelmoes toe, de armagnac (facultatief), de honing, de rozijnen, de specerijenmix en het amandelpoeder. Meng goed.
    5. Leg het eerste bladerdeeg (op het bakpapier van de verpakking) in een grote, diepe taartvorm. Bestrijk de deegrand met water.
    6. Schep de appelbereiding in de taartvorm. Leg er de tweede deegcirkel over, druk de randen goed aan met de tanden van een vork. Snij het overtollige deeg rondom weg. Bestrijk het deksel van de taart met losgeklopt ei en maak er enkele gaatjes in met de punt van een mes.
    7. Zet 40 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, neem uit de vorm en laat lauw worden op een taartrooster.
    8. Serveer lauw met een bol vanille-ijs of met vanillesaus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 635; energie (kCal): 151; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 21,2; suikers (g): 16,9; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 281,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • Taart met appels en droge vruchtenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015033000321470000
  • Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005101100094460000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    S2021011800496290000
  • F1993101900107900000