Recept zoekresultatenSweetheart canapés met ganzenlever
Delhaize logo
  • Sweetheart canapés met ganzenleverD

Sweetheart canapés met ganzenlever

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Aperitief
Sweetheart canapés met ganzenleverD

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 aardbeien
  • 1 koffielepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel fijngehakte raketsla
  • 40 g ganzenlever
  • 2 koffielepels olijfolie
  • peper
  • 2 schijfjes peperkoek
  • 1/4 sjalot

Begin met koken

  1. Hak de sjalot heel fijn, voeg de raketsla toe, de balsamicoazijn, de olijfolie, peper en zout en meng goed.
  2. Halveer de aardbeien verticaal (of snij in 4 schijfjes indien 1 grote aardbei); snij vervolgens in hartjesvorm.
  3. Snij het sneetje ganzenlever in 4 en de sneetjes peperkoek in 2. Leg een stukje ganzenlever op elke canapé, giet er een beetje vinaigrette over en schik hierop een aardbeihartje.
  4. Serveer op kamertemperatuur.

Kooktip

  • Je kan de canapés even op voorhand maken en ze koel bewaren onder een stolp (of een omgekeerde slakom bijvoorbeeld).
  • Alternatief: De enigszins zure aardbei gaat perfect samen met de zachte ganzenlever; niettemin kan je de aardbei vervangen door mango, verse ananas, gestoofde peer of verse vijg.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1244; energie (kCal): 299; vetten (g): 19,2; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 27,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 225,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Sweetheart canapés met ganzenleverD