Recept zoekresultatenSupergemakkelijke citroensoufflés
Delhaize logo
 • Supergemakkelijke citroensoufflésD

Supergemakkelijke citroensoufflés

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Supergemakkelijke citroensoufflésD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 biocitroen
 • 4 eetlepels paneermeel
 • 50 g kristalsuiker
 • 50 g geklaarde boter (‘Le beurre des Chefs’ Carlsbourg)
 • 3 eieren op kamertemperatuur

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd

 1. Laat de geklaarde boter zachtjes smelten. Beboter de kanten van 4 vuurvaste potjes van onder naar boven met een penseeltje. Zet ze 10 min. in de koelkast. Beboter ze opnieuw op dezelfde manier en bestrooi ze met paneermeel. Wentel de potjes een beetje om de zijkanten goed te bedekken en draai ze dan om zodat het teveel aan paneermeel eruit valt. Raak de binnenkant van de bakvormen niet meer aan. Zet ze opnieuw in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroenzeste heel oppervlakkig fijn en pers er het sap uit.
 3. Klop de eidooiers, de suiker en de zeste op, tot het mengsel in volume verdubbelt en wit wordt. Klop de eiwitten tot schuim met het citroensap. Roer ze met een soepele spatel onder de dooiers. Verdeel over de vuurvaste potjes en bak 8 à 10 min. in de oven.
 4. Dien meteen op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1076; energie (kCal): 258; vetten (g): 14,8; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 24,1; suikers (g): 14,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 237,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Winter
Dessert
 • Supergemakkelijke citroensoufflésD