Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoverij van krab met kerstomaat en venkel
Delhaize logo
  • Stoverij van krab met kerstomaat en venkelA

Stoverij van krab met kerstomaat en venkel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Stoverij van krab met kerstomaat en venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 900 g gekookte krabbenscharen
  • 1 venkel
  • 400 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 2 dl vermout
  • 2 dl witte wijn
  • 3,8 dl visfond
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier

Begin met koken

  1. Snijd de venkel en de lente-uitjes fijn. Pers het teentje knoflook. 
  2. Versnipper de sjalotten en stoof ze in de olijfolie. Voeg er de venkel aan toe, samen met het geperste teentje knoflook. Stoof 10 min. tot alles zacht is. 
  3. Voeg de tijm en laurierblaadjes toe en blus met de vermout, de witte wijn en de visfond. 
  4. Voeg de kerstomaatjes toe en laat 10 min goed doorkoken. 
  5. Voeg de krab erbij en laat nog even heet worden. Werk af met de lente-ui en dien op. 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 321; energie (kCal): 77; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 380,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Stoverij van krab met kerstomaat en venkelA