Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenStoverij van krab met kerstomaat en venkel
Delhaize logo
  • Stoverij van krab met kerstomaat en venkel
    A
Stoverij van krab met kerstomaat en venkelA

Stoverij van krab met kerstomaat en venkel

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 900 g gekookte krabbenscharen
  • 1 venkel
  • 400 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 2 dl vermout
  • 2 dl witte wijn
  • 3,8 dl visfond
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 900 g gekookte krabbenscharen
  • 1 venkel
  • 400 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 2 dl vermout
  • 2 dl witte wijn
  • 3,8 dl visfond
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier

Begin met koken

1
Snijd de venkel en de lente-uitjes fijn. Pers het teentje knoflook. 
2
Versnipper de sjalotten en stoof ze in de olijfolie. Voeg er de venkel aan toe, samen met het geperste teentje knoflook. Stoof 10 min. tot alles zacht is. 
3
Voeg de tijm en laurierblaadjes toe en blus met de vermout, de witte wijn en de visfond. 
4
Voeg de kerstomaatjes toe en laat 10 min goed doorkoken. 
5
Voeg de krab erbij en laat nog even heet worden. Werk af met de lente-ui en dien op. 
1
Snijd de venkel en de lente-uitjes fijn. Pers het teentje knoflook. 
2
Versnipper de sjalotten en stoof ze in de olijfolie. Voeg er de venkel aan toe, samen met het geperste teentje knoflook. Stoof 10 min. tot alles zacht is. 
3
Voeg de tijm en laurierblaadjes toe en blus met de vermout, de witte wijn en de visfond. 
4
Voeg de kerstomaatjes toe en laat 10 min goed doorkoken. 
5
Voeg de krab erbij en laat nog even heet worden. Werk af met de lente-ui en dien op. 
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 321; energie (kCal): 77; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 380,07
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 321; energie (kCal): 77; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 380,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Krab | Extra

Imperial

Krab | Extra

8 × 121 gr

€65,52

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Kerstomaat | mix

Delhaize

Kerstomaat | mix

400 gr

€2,99

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

Cinzano

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

75 cl

€7,15

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€91,81