Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessen
Delhaize logo
  • Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessenA

Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kaneelstokje
  • 200 g spekblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels aalbessengelei
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 75 cl rode wijn
  • 150 g zilveruitjes
  • 200 g gemalen kaas
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes (voor de stoverij)
  • 1/2 knolselder
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel boter (voor de appelmoes)
  • 2 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • 2 hazenbouten (van ± 350 g/stuk)
  • 50 g rozijnen
  • 1 bussel waterkers
  • 200 g spruitjes
  • 4 appels
  • 8 witloven
  • 1 snuifje nootmuskaat (voor het witloof)
  • 3 dl room
  • 3 dl melk
  • 200 g veenbessen
  • 50 g walnoten
  • peper en zout
  • enkele druppels natuurazijn
  • 2 el notenolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels bruine suiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1u + 2u rusttijd

    1. Verhit wat boter in een braadpan. Kruid de stukken haas en kleur ze in de hete boter rondom. Haal de stukken vlees uit de pan en giet de boter weg. Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Verhit opnieuw wat boter en fruit de ui en de wortel erin. Voeg de spekblokjes toe en laat kleuren. Bestuif met bloem en laat even meebakken. Blus met de rode wijn, voeg de kruiden toe en leg de stukken haas terug in de pan. Laat de stoverij twee uur pruttelen op een zacht vuur.
    2. Zet nog een pan op het vuur met wat boter en bak er de schoongemaakte champignons en de zilveruitjes in. Voeg deze groenten 10 min voor het einde van de gaartijd bij de stoverij. Verwijder de kruiden uit de stoverij en kruid met peper en zout.
    3. Voor de gratin snipper je de knoflook fijn. Breng de melk en de room samen aan de kook met de knoflook, de nootmuskaat, de rozemarijn en de laurier. Kruid met peper en zout en laat voor 1/3 inkoken. Giet door een zeef.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C.
    5. Schil de aardappelen en de knolselder en snijd in dunne plakjes. Wrijf een ovenschotel in met wat boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes, vervolgens een laagje knolselder, terug een laagje aardappel … Herhaal deze handeling tot de ingrediënten op zijn. Overgiet met het room/melk mengsel en bestrooi de bovenkant met de gemalen kaas. Gaar de gratin zo’n 45 min in een voorverwarmde oven.
    6. Snijd de witloofstronkjes overlangs in twee, en bak goudbruin aan beide kanten in wat hete boter. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en bestrooi met de bruine suiker. Stoof de appelen in wat boter en bestrooi ze met de suiker. Stoof de veenbessen en blus ze met het water. Bestrooi met 2 el suiker en laat even koken, zonder de bessen helemaal plat te koken.
    7. Bereid de groene salade. Pluk de blaadjes van de spruitjes en blancheer ze in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de takjes van de waterkers en spoel in koud water, laat goed uitlekken. Voor de dressing meng je de mosterd met de walnotenolie en de azijn. Kruid met peper en zout en besprenkel de salade ermee. Werk af met met de noten en de rozijnen.
    8. Serveer de stoverij van haas met de knolseldergratin, het witloof, de gebakken appeltjes, veenbessen en geef er de groene salade bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 515; energie (kCal): 123; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 5,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1773,66
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar