Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 0,1 theelepel zwarte peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 5 cm verse gember
- verse koriander
- gemalen komijn
- 1 eetlepel geelwortel (kurkuma)
- peper
- 2 tomaten
- 3 dl magere yoghurt
- kruidnagel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels gele gedroogde rozijnen
- 1 kg lamsschenkel
- 10 uien
- 250 g basmatirijst
Begin met koken
- Verhit de olie en bak de schenkels aan. Haal even uit de pan. Snipper de ui en het knoflook en stoof even aan in de olie. Leg de schenkels opnieuw in de pan en voeg de gember, koriander, komijn en geelwortel toe. Laat nog even aanstoven.
- Voeg de yoghurt toe, samen met de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, 2 theelepels zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, cayennepeper en zwarte peper.
- Zet ongeveer 2 uur in de oven op 150°C (al naargelang de grootte) of tot de schenkels bijna gaar zijn. Voeg dan de rozijnen toe. Laat ze nog even mee sudderen. Serveer met de gekookte basmatirijst.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht