Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpotje van kapoenbouten met morieljes en wortelgroenten
Delhaize logo
 • Stoofpotje van kapoenbouten met morieljes en wortelgroentenB

Stoofpotje van kapoenbouten met morieljes en wortelgroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Party,Kerst
Hoofdgerecht
Stoofpotje van kapoenbouten met morieljes en wortelgroentenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 600 g krieltjes
 • 3 uien
 • 4 sjalotten
 • 40 g gedroogde morieljes
 • 2 dl zure room Isigny
 • 2 bokalen kippenbouillon Fundo
 • 50 g boter
 • 4 el olijfolie
 • 4 takjes tijm
 • peper en zout
 • 1,2 kg kapoenbouten Saint Sever
 • 600 g wortelgroenten naar keuze: pastinaak, wortelpeterselie en gekleurde wortelen

Begin met koken

Bereidingstijd: 1u + 30 min. weektijd

 1. Laat de morieljes minstens 30 min. in lauw water weken.
 2. Bak de kapoenbouten rondom goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpot met de boter en 2 takjes tijm. Kruid met zout en peper.
 3. Pel de uien en snijd ze in 8. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een grote gietijzeren stoofpan met 2 el van het vrijgekomen braadvet van de kapoen. Voeg de geschilde krieltjes toe, meng 1 min, leg er de bouten bovenop en overgiet met 1 bokaal kippenbouillon. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen.
 4. Hak intussen de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Voeg 2 takjes tijm en de uitgelekte morieljes toe, meng 2 min. en overgiet dan met 1 bokaal kippenbouillon. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
 5. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de groenten en snijd ze in dikke schuine stukken. Verdeel ze over de met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en bak ze 12 min. in de oven.
 6. Haal de bouten en de aardappelen uit de stoofpot. Laat de bouillon 5 min. op een vrij hoog vuur inkoken. Voeg dan de zure room en morieljessaus toe. Breng verder op smaak. Leg er de bouten bovenop, schik er aardappelen rond en bedek met de groenten. Voeg 2 takjes tijm toe, haal van het vuur en zet het deksel op de pot.

Kooktip

Haal de stoofpot 1 u op voorhand uit de koelkast zodat je bereiding op kamertemperatuur is. Zet hem op een zacht vuurtje en laat de warmte langzaam en zonder roeren tot de bovenste groenten doordringen, gedurende ± 30 min.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 553; energie (kCal): 133; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 855,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Party,Kerst
Diner
Hoofdgerecht
 • Stoofpotje van kapoenbouten met morieljes en wortelgroentenB