Recept zoekresultatenStoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo
Delhaize logo
  • Stoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo

Stoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg zoete aardappelen
  • 250 g Bellotachorizo van Iberico
  • 2 kolfjes voorgekookte maïs bio
  • 2 grote rode uien
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 3 takjes tijm
  • 50 g boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000
  • Chorizo | Ibérico | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009082400574710000
  • Suikermaïs | Bio
    230 gr
    6,48 €/kg
    €1,49
    S2000111600110490000
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,63 €/kg
    €1,45
    F2008061600314730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Schil de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet een grote pot water op het vuur met de zoete aardappelen, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat goed doorkoken gedurende ong. 25 min.
    2. Pel de rode uien, halveer en snijd in fijne repen. Zet een grote pot op het vuur met de boter en bak de rode ui glazig. Snijd de maïs van de kolfjes, verdeel in kleine stukjes en voeg toe. Pel de chorizo en snijd in stukjes.
    3. Giet de zoete aardappelen af, houd het vocht even apart en voeg samen met de chorizo toe aan de rode ui en maïs. Meng goed door mekaar zodat de aardappelen geplet worden. Kruid met peper en enkele takjes tijm. Voeg, indien gewenst, wat extra kookvocht toe en serveer warm.

    Kooktip

    Zout toevoegen is overbodig, omdat de kippenbouillon en de chorizo reeds voldoende zout smaken.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Stoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000
  • Chorizo | Ibérico | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009082400574710000
  • Suikermaïs | Bio
    230 gr
    6,48 €/kg
    €1,49
    S2000111600110490000
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,63 €/kg
    €1,45
    F2008061600314730000