Stoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1,2 kg zoete aardappelen
- 250 g Bellotachorizo van Iberico
- 2 kolfjes voorgekookte maïs bio
- 2 grote rode uien
- 2 blokjes kippenbouillon
- 3 takjes tijm
- 50 g boter
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008031800316140000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009082400574710000
S2000111600110490000
F2008061600314730000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 35 min.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet een grote pot water op het vuur met de zoete aardappelen, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat goed doorkoken gedurende ong. 25 min.
- Pel de rode uien, halveer en snijd in fijne repen. Zet een grote pot op het vuur met de boter en bak de rode ui glazig. Snijd de maïs van de kolfjes, verdeel in kleine stukjes en voeg toe. Pel de chorizo en snijd in stukjes.
- Giet de zoete aardappelen af, houd het vocht even apart en voeg samen met de chorizo toe aan de rode ui en maïs. Meng goed door mekaar zodat de aardappelen geplet worden. Kruid met peper en enkele takjes tijm. Voeg, indien gewenst, wat extra kookvocht toe en serveer warm.
Kooktip
Zout toevoegen is overbodig, omdat de kippenbouillon en de chorizo reeds voldoende zout smaken.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008031800316140000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009082400574710000
S2000111600110490000
F2008061600314730000
Laad nog 4 producten