Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoemp van erwten, munt en lamskroon
Delhaize logo
  • Stoemp van erwten, munt en lamskroonA

Stoemp van erwten, munt en lamskroon

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoemp van erwten, munt en lamskroonA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g boter
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kg bintjes (aardappelen)
  • 1 dl room
  • 2 takjes tijm
  • enkele takjes munt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 365 g erwten
  • 2 lamskroontjes
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de bintjes en snijd in grove stukken. Zet een pot water op het vuur met de bintjes, voeg een bouillonblokje toe en kook gaar gedurende 20 min.
  3. Pel de ui en snipper fijn. Zet een pot op het vuur met de boter en bak de ui glazig. Giet de aardappelen af en voeg ze toe, samen met de erwten. Pluk de blaadjes munt, snipper fijn en voeg samen met de room toe, kruid met peper en zout.
  4. Pel de teentjes knoflook en halveer. Verhit een klontje boter in een braadpan samen met de tijm en rozemarijn en kleur de lamskroontjes langs beide zijden goudbruin. Zet de pan daarna 12 min in de oven. Laat nog even rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen mooi behouden blijven. Serveer de erwtenstoemp met het lamsvlees.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 523; energie (kCal): 125; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 639,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Stoemp van erwten, munt en lamskroonA