Stoemp op z’n Brabants
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Terug naar school
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
- een nootje boter
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 bosje radijzen
- 1 pot volle Brabantse plattekaas (250 g)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2011111600377460000
F2010092300314640000
F2004122800318830000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Begin met koken
- Snij de aardappelen in grote blokjes, doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
- Snij ondertussen de radijzen in 4 en snipper de uitjes (witte + ¾ van het groene deel). Smelt de boter in een braadpan en stoof er de radijzen en de uitjes in gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Zet opzij.
- Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de plattekaas toe en prak met de pureestamper. Doe er het radijzenmengsel bij, kruid met peper en zout en meng goed.
- Serveer warm met gegrilde worsten.
Kooktip
Een restje stoemp is lekker op de boterham.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Terug naar school
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2011111600377460000
F2010092300314640000
F2004122800318830000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000