Recept zoekresultatenStoemp met blonde linzen en een vleugje curry
Delhaize logo
  • Stoemp met blonde linzen en een vleugje curryA

Stoemp met blonde linzen en een vleugje curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten
Stoemp met blonde linzen en een vleugje curryA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g aardappelen type bintje
  • 8 bieslooksprietjes de ciboulette
  • 200 g blonde linzen bio
  • 30 g boter
  • gemalen zwarte peper
  • 25 cl karnemelk
  • 1 theelepel zachte curry
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Stoom ze 30 min. tot ze zacht zijn
  2. Kook de linzen apart in niet gezouten kokend water.
  3. Plaats de aardappelen en linzen in een kom. Voeg de koude boter in stukjes toe en de curry. Breng op smaak met peper en zout en plet met een pureestamper. Giet de karnemelk erbij en meng met de fijngehakte bieslook.

Kooktip

Voeg geen zout toe aan het kookwater van de linzen. Door zout wordt de schil hard en garen ze moeilijker.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 464; energie (kCal): 110; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 1; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 381,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Bijgerechten
  • Stoemp met blonde linzen en een vleugje curryA