Recept zoekresultatenSteaks op Florentijnse wijze
Delhaize logo
  • Steaks op Florentijnse wijze

Steaks op Florentijnse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Steaks op Florentijnse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 100 g parmezaan in schilfers
  • peper
  • 4 steaks (naar keuze)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    Afhaling vanaf 01/10
    F2014100600351700000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
    S2016070703658330000
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 100 gr
    +/-27,19€/kg
    +/-€2,72
    F2013092300731800000
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 300 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€5,70
    F2001052100538800000
  • Begin met koken

    1. Neem de steaks 1 uur op voorhand uit de koelkast (het geheim van het perfecte grillen, anders blijft het vlees binnenin volledig rauw en zelfs koud).
    2. Verwarm de grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur, maar niet maximaal.
    3. Verdeel ondertussen de spinazieblaadjes over de borden. Bedruip ze met wat olijfolie en balsamicoazijn.
    4. Smeer de steaks aan beide kanten in met olie met behulp van een keukenkwastje. Leg ze in de warme pan en laat ze 1 tot 1,5 min. aan elke kant bakken op een hoog vuur, verlaag het vuur en laat ze nog verder bakken, afhankelijk van de dikte van het vlees en van je eigen smaak.
    5. Kruid de steaks met peper en zout, bedek ze met kaasschillfers en leg ze op de spinazieblaadjes. Serveer meteen met in de oven gebakken aardappelkwartjes. Geef er eventueel nog een tomatenslaatje bij.

    Kooktip

    Is een steak grillen met olijfolie voor jou een taboe, vervang de olie dan door gesmolten boter.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Steaks op Florentijnse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    Afhaling vanaf 01/10
    F2014100600351700000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
    S2016070703658330000
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 100 gr
    +/-27,19€/kg
    +/-€2,72
    F2013092300731800000
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 300 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€5,70
    F2001052100538800000