Steaks en met pesto gevulde champignons
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g Bio champignons, bruine of witte
- 4 steaks naar keuze
- peper
- 50 g oudbakken Bio brood
- 1 pot verse Bio pesto (120 g)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021300374910000
F2021011200074690000
F2010012200215830000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
Begin met koken
- Neem het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Borstel de champignons schoon en haal er de steeltjes uit. Hak de steeltjes fijn, het brood grof en doe alles in een braadpan met ½ eetlepel olie. Stoof 5 min. op zacht vuur tot het mengsel lichtbruin gebakken is. Neem van het vuur en voeg de helft van de pesto toe.
- Smeer een ovenschotel lichtjes in met olie, schik er de champignonhoeden in en vul ze met het mengsel. Bak ze 10 min. in de oven.
- Verwarm ondertussen een grillpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Gril ze 1 min. 30’ aan elke kant, verlaag het vuur en bak ze eventueel nog even, afhankelijk van de dikte van het vlees en van je eigen smaak. Kruid ze op het einde met peper en zout.
- Serveer de steaks met de gevulde champignons en de resterende pesto. Geef er Bio aardappelen in kwartjes (uit de diepvriesafdeling) bij of verse Bio pasta.
Kooktip
Bij gebrek aan oud brood, kan je vers brood even in de oven laten drogen, zodat je het gemakkelijker in stukjes kan hakken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 140; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 15,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 393,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021300374910000
F2021011200074690000
F2010012200215830000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000