Recept zoekresultatenSteak maître d’hôtel met frietjes en een slaatje met walnotenvinaigrette
Delhaize logo
  • Steak maître d’hôtel met frietjes en een slaatje met walnotenvinaigretteA

Steak maître d’hôtel met frietjes en een slaatje met walnotenvinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Steak maître d’hôtel met frietjes en een slaatje met walnotenvinaigretteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 steaks « maître d’hôtel »
  • 2 dikke witloven
  • 100 g veldsla
  • 30 g paarse radijsscheuten
  • 1 kg verse frieten
  • 2 el olijfolie
  • 1 frituurbad
  • Peper en zout
  • Walnotenvinaigrette:
  • 1 kleine sjalot
  • 25 g gepelde noten
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 10 cl olijfolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak maître d'hotel | Rund Belgisch
    +/- 220 gr
    17,75€/kg€3,91
    13,31 €/kg
    +/-€2,93
    Afhaling vanaf 10/10
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
    Afhaling vanaf 10/10
  • Veldsla
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    Afhaling vanaf 10/10
  • Paarse radijsscheuten
    30 gr
    43,00 €/kg
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast. Houd de bijgevoegde rozetjes boter apart.
    2. Verwarm de friteuse. Snijd het witloof fi jn en dompel het onder in koud water (zo verkleurt het niet).
    3. Vinaigrette: hak de sjalot zeer fi jn en plet de walnoten grof. Bak beide goudbruin op een matig vuur in een steelpan met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Giet de inhoud van de pan in een kom, voeg de resterende olijfolie, de walnotenolie en de balsamicoazijn toe. Meng goed en kruid naar wens.
    4. Verhit een grillpan zonder vetstof op een hoog vuur. Als de pan heet is, leg je de ingeoliede steaks erin en braad je ze anderhalve min. per kant. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur op de minimumstand. Laat het vlees verder garen (of niet), afhankelijk van je eigen voorkeur en de dikte van de steaks. Bak ondertussen de frietjes in de friteuse (volg de aanwijzingen op de verpakking).
    5. Meng het goed uitgelekte witloof met de veldsla, de paarse radijsscheuten en wat vinaigrette (naar eigen smaak). Hussel alles goed door elkaar.
    6. Leg de bijgevoegde rozetjes boter op de steaks en serveer met frietjes en het slaatje.

    Tip
    De rest van de vinaigrette kan je ongeveer een week in een potje in de koelkast bewaren.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 862/208 ; Vetten (g): 14,5 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,7 ; Koolhydraten (g): 9,1 ; Suikers (g): 1 ; Vezels (g): 1,7 ; Eiwitten (g): 9,7 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 1003 ; Nutri-score: A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Steak maître d’hôtel met frietjes en een slaatje met walnotenvinaigretteA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak maître d'hotel | Rund Belgisch
    +/- 220 gr
    17,75€/kg€3,91
    13,31 €/kg
    +/-€2,93
    Afhaling vanaf 10/10
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
    Afhaling vanaf 10/10
  • Veldsla
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    Afhaling vanaf 10/10
  • Paarse radijsscheuten
    30 gr
    43,00 €/kg
    €1,29