Recept zoekresultatenStampermuffins
Delhaize logo
  • StampermuffinsD

Stampermuffins

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Buiten eten,Picknick,Terug naar school
Snack
StampermuffinsD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 8 cl arachideolie
  • 150 g blonde cassonadesuiker
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 60 g rozijnen
  • 1/2 koffielepel vierkruidenpoeder
  • 50 g walnoten
  • 2 wortelen
  • 130 g zelfrijzende bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,69 €/l
    €2,69
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Eieren | Verschillende grootte | Bio
    6 st
    0,40 €/st
    €2,39
    Afhaling vanaf 29/01
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Doe de rozijnen in een kom en bedek met kokend water.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Hak de noten grof. Rasp de wortelen met de fijne kant van de rasp: je hebt 150 g nodig.
    4. Klop de eieren los met de cassonade, het vierkruidenpoeder en het zout. Voeg de helft van de bloem toe en vervolgens de olie. Voeg op het einde de rest van de bloem toe. Klop nog 2 min., doe er dan de uitgelekte rozijnen bij, de wortelen en de noten. Meng goed.
    5. Leg papieren vormpjes ("baking cups") in elke holte van een muffinblik. Verdeel er het deeg over en bak 15 min. in de oven.
    6. Laat 5 min. rusten en neem uit de vorm. Om van te proeven op kamertemperatuur.

    Kooktip

    Wortelen, van nature gesuikerd, zijn een prima ingrediënt voor gebak.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1373; energie (kCal): 329; vetten (g): 16,8; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 39,8; suikers (g): 25,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 205,43
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Buiten eten,Picknick,Terug naar school
    Overig
    Alle seizoenen
    Snack
    • StampermuffinsD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,69 €/l
    €2,69
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Eieren | Verschillende grootte | Bio
    6 st
    0,40 €/st
    €2,39
    Afhaling vanaf 29/01
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar