Recept zoekresultatenSpruitjes uit de oven met spekblokjes, rozijnen en feta
Delhaize logo
  • Spruitjes uit de oven met spekblokjes, rozijnen en fetaA

Spruitjes uit de oven met spekblokjes, rozijnen en feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Bijgerechten
Spruitjes uit de oven met spekblokjes, rozijnen en fetaA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 2,5 kg spruitjes
  • 125 g mix van 3 rozijnen
  • 100 g pijnboompitten
  • 200 g feta
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 2 el olijfolie
  • 4 verse tijmtakjes
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Natuur
    1+1 gratis
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
    Afhaling vanaf 19/01
  • Spruiten | Verpakt
    1+1 gratis
    750 gr
    2,12 €/kg
    €1,59
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en dompel ze in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 5 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt en giet de spruitjes dan af. 
    2. Bak de spekblokjes lichtjes, zonder toevoeging van vetstof; begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet smelt. Laat de spekblokjes niet teveel kleuren.
    3. Gril de pijnboompitten heel lichtjes op een matig vuurtje, zonder toevoeging van vetstof.
    4. Doe de spruitjes in een grote ovenschaal. Meng er de spekblokjes met hun braadvocht onder, samen met de rozijnen, de pijnboompitten, de agavesiroop, peper en zout. Bak 30 min goudbruin in het bovenste deel van de oven.
    5. Besprenkel met olijfolie en meng. Bestrooi met tijm, verkruimelde feta en serveer als bijgerecht bij gebraden kip, rosbief, varkenskoteletten …

    Tip: Met puree erbij, is dit een volwaardige maaltijd!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 457; energie (kCal): 109; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 448,97
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Bijgerechten
    • Spruitjes uit de oven met spekblokjes, rozijnen en fetaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Natuur
    1+1 gratis
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
    Afhaling vanaf 19/01
  • Spruiten | Verpakt
    1+1 gratis
    750 gr
    2,12 €/kg
    €1,59
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15