Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSpliterwtensoep met gerookte worst
Delhaize logo
  • Spliterwtensoep met gerookte worstA

Spliterwtensoep met gerookte worst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Spliterwtensoep met gerookte worstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 gerookte worst uit Gelderland
  • 2 wortelen
  • 2 takken groene selder
  • 1 middelgrote ui
  • 300 g spliterwten
  • 1,5 l gevogelte- of groentebouillon
  • 30 g boter
  • Zwarte peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1 u. 10 min. gaartijd

  1. Spoel de spliterwten onder koud water. Pel de ui en snijd fijn. Schil de wortelen en snijd in fijne stukjes. Snijd de selder in fijne stukjes en houd de blaadjes apart voor de afwerking.
  2. Zet een pan op het vuur met de boter en bak de ui glazig. Voeg de wortelen en de selder toe en laat al roerend verder bakken gedurende ong. 8 min op een zacht vuur.
  3. Voeg de uitgelekte spliterwten en de bouillon toe. Kruid met peper. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes pruttelen gedurende 1u en verwijder regelmatig de schuimlaag die zich aan de oppervlakte vormt. Mix fijn en voeg eventueel extra bouillon toe indien de soep te dik is.
  4. Kook de worst in 5 min gaar in een pot gezouten kokend water. Haal uit het water, laat goed uitlekken en snijd in schijfjes.
  5. Serveer de warme soep met schijfjes gerookte worst en enkele blaadjes groene selder.

Kooktip

Gebruik een weckpot om je soep beter te bewaren!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 212; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 331,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter
Andere
  • Spliterwtensoep met gerookte worstA