Recept zoekresultatenSpiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Delhaize logo
  • Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimenB

Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl cider brut
  • Fleur de sel
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • olijfolie
  • Peper van de molen
  • 16 ontpitte pruimen uit Agen
  • 20 dl water
  • 4 witte pensen

Begin met koken

  1. Doe de pruimen in een kom, voeg de cider en het water toe. Laat 20 min. weken.
  2. Doe alles in een steelpan en laat 10 min. sudderen. Giet de pruimen af, maar bewaar het sap.
  3. Giet 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de pensen goudbruin.
  4. Snij de pensen vervolgens in stukken van ongeveer 4 cm.
  5. Rijg afwisselend een stukje pens en een pruim op spiesjes. Maak zo 8 brochettes.
  6. Giet het sap van de marinade intussen in een steelpan en voeg de Luikse siroop toe.
  7. Laat inkoken tot een dikke siroop.
  8. Leg 2 spiesjes op elk bord en voeg 2 eetlepels siroopsaus toe. Dien heel warm op.

Kooktip

  • Doorprik de pensen vóór het bakken met de punt van een vork, zodat ze niet openbarsten.
    Als je dit gerecht opdient als hoofdgerecht, kan je er volle rijst bij serveren die werd gekookt met een mespuntje kaneel.
  • Een gezond extraatje: Dit gerecht bevat relatief weinig vetten en kan dankzij de vele vezels en complexe koolhydraten (met de volle rijst) de grootste honger stillen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 183; energie (kCal): 44; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 284,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimenB