Recept zoekresultatenSpiesjes van eendenmaagjes en appel
Delhaize logo
  • Spiesjes van eendenmaagjes en appelC

Spiesjes van eendenmaagjes en appel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Spiesjes van eendenmaagjes en appelC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 300 g magere gekonfijte eendenmagen
  • 1/2 rood pepertje (voor de kokos-currysaus)
  • 1 eetlepel 'Thai Mix’ Market Fresh (voor de kokos-currysaus)
  • 10 g verse koriander
  • 4 dl kokosmelk (uit blik)
  • 1 sjalot
  • 1/2 Jonagoldappel (voor de kokos-currysaus)
  • 1 koffielepel ‘Thai Mix’ Market Fresh
  • 1 el honing
  • 1 koffielepel sesamzaadjes
  • 1/2 rode peper
  • 2 Jonagoldappelen
  • 20 g boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Maak de kokos-currysaus: snijd de sjalot en het rood pepertje fijn en stoof samen met ½ fijngesneden appel in de boter op een zacht vuurtje. Voeg de kokosmelk, de koriander, 1 el 'Thai Mix' en ½ van het fijngesneden rode pepertje toe. Laat ± 15 min inkoken zonder deksel en mix glad.
  2. Snijd de appelen in dezelfde vorm en grootte als de eendenmagen. Verwarm de eendenmagen op een zacht vuurtje, in een pan met de honing en de appelblokjes en voeg 1 kl 'Thai Mix' toe.
  3. Maak spiesjes van afwisselend een blokje appel en een eendenmaagje en werk af met sesamzaadjes en de andere helft van het fijngehakte rode pepertje. Dien op met de kokoscurrysaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 643; energie (kCal): 155; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 146,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Overig
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Spiesjes van eendenmaagjes en appelC