Recept zoekresultatenSpiesjes met scampi’s en boontjessalade
Delhaize logo
  • Spiesjes met scampi’s en boontjessaladeA

Spiesjes met scampi’s en boontjessalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Spiesjes met scampi’s en boontjessaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g fijne groene boontjes, diepvries
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 3 petites gousses knoflookteentjes
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1/2 bosje koriander
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • peper, zout
  • 1 teentje rood chilipepertje
  • sap van 1/2 citroen
  • 32 stukken scampi’s, ontdooid
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Hele bonen | Bio
    450 gr
    3,40 €/kg
    €1,53
  • Kruiden | Mosterd | Zaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Pepers | Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Snipper de knoflook. Halveer de chilipeper overlangs, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snijd fijn. Hak de koriander grof.
    2. Vermeng de knoflook met chilipeper, citroensap, een snuifje zout en 3 eetlepels olijfolie. Voeg de scampi’s toe en schep ze voorzichtig om. Laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
    3. Kook of stoom de boontjes beetgaar. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
    4. Maak een vinaigrette van 2 eetlepels koolzaadolie en 1 eetlepel mosterd, kruid met peper en zout. Maak er de boontjes mee aan.
    5. Rijg de scampi’s aan spiesjes. Rooster ze 3 minuten per kant op de barbecue. Serveer met de boontjes

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 475; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 293,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Spiesjes met scampi’s en boontjessaladeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Hele bonen | Bio
    450 gr
    3,40 €/kg
    €1,53
  • Kruiden | Mosterd | Zaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Pepers | Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar