Recept zoekresultatenSpiegelei met parmaham
Delhaize logo
 • Spiegelei met parmahamD

Spiegelei met parmaham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Pasen
Andere
Spiegelei met parmahamD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 150 g erwten
 • 4 eieren
 • 1 handvol postelein
 • 50 g geraspte parmezaan
 • 4 sneden Parmaham
 • 1 eetlepel boter
 • peper
 • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Zet een antikleefpan op het vuur. Voeg de boter toe en kruid met peper en zout.
 2. Plaats een dresseerring in de pan, breek er het ei in en laat het bakken. Voeg vervolgens de erwten in de pan om ze op te warmen.
 3. Verwijder de ring en plaats het ei voorzichtig op een bord. Voeg de erwten en de parmaham toe. Werk af met een beetje postelein en parmezaan.
 4. Herhaal deze handelingen 4 keer.
 5. Dien het gerecht warm op met krokant brood. Perfect voor een brunch of een kleine maaltijd.

Kooktip

Als je pan groot genoeg is, kan je er de 4 ringen tegelijkertijd in plaatsen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 741; energie (kCal): 178; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 14,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 232,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Brunch
Alle seizoenen
Andere
 • Spiegelei met parmahamD